5 Urodziny Kafejeto

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Palarnia Kawy Kafejeto
  • Dostępność: Brak Brak
  • szt.
  • 25,00 zł
  • Niedostępny

Rozkład warsztatów i atrakcji urodzinowych

Minęło już 5 lat gdy zaczęliśmy rozpieszczać wasze podniebienia!

 

Przez te wszystkie wspólne lata, wypiliśmy morze kawy, zjedliśmy miliony deserów a bajgielki wciąż są obiektami westchnień niejednego głodomora! To dzięki wam robimy to wszystko z uśmiechem na ustach i właśnie dlatego chcemy zaprosić was do wspólnego świętowania 5 urodzin Kafejeto!

Wpadajcie na całodniową imprezę do naszej Kawiarni przy ulicy Mazowieckiej 48, gdzie już od rana będzie na was czekać moc atrakcji!

Specjalne urodzinowe desery, kawowe oraz piwne warsztaty a wszystko to zwieńczone klimatycznym Chilloutem!

 

A jak prezentuje się rozkład jazdy na ten dzień?

 

9.30 - urodzinowe otwarcie kawiarni.

12.00 - Krzysztof Bonda/Kafejeto - Czym jest kawa wysokiej jakości?

15.00 - Artur Guziak/Kafejeto - American Press - i do kawy i do herbaty!

18.00 - Adam Choiński/Kafejeto - Kawiarka i domowe cappuccino.

20.00 - Sławomir Ignatiuk/Browar Biały - Spotkanie Piwne.

22.00 - Reaktywacja Kafejeto Chillout Night by MIFI

 

W tym dniu kawiarnie zamykamy dopiero o 4 nad ranem! Albo do ostatniego klienta!

Wpadajcie zbić z nami piąteczkę i aby wypić za nasze zdrowie szocika…..espresso!

 

Na wszystkie warsztaty oraz Chillout ilość miejsc ograniczona więc rezerwujcie miejsca na naszej stronie internetowej!

Koszt wpisowego na warsztaty: 30zł/os.

Rezerwacja stolika na chillout night: 15zł/os.



Opis Warsztatów:

 

12.00 - Krzysztof Bonda/Kafejeto - Czym jest kawa wysokiej jakości?

Nawet nasz Krzysztof nie od zawsze pił kawki najwyższej jakości! Swoje początki wspomina na piciu nie tylko rozpuszczalnej ale również popularnej żółtej familijnej kawki. Swoją wiedzą, którą nabył podczas najdłuższej z całej załogi kariery kawowej, chciałby się z wami podzielić. Podczas tego warsztatu dowiecie się, czym jest kawa wysokiej jakości oraz jak ją odróżnić od kawy komercyjnej. Zapoznasz się z prawidłowymi metodami jej przygotowywania w domowych warunkach. W trakcie trwania warsztatu porównamy zaparzone kawy znanych komercyjnych producentów z kawą jakości speciality.

 

15.00 - Artur Guziak/Kafejeto - American Press - i do kawy i do herbaty!

Na tym warsztacie Artur opowie Wam czym jest American Press. Wytłumaczy dlaczego to urządzenie szturmem zdobyło nasze serca i pokaże jak poprawnie zaparzyć w nim kawę która trafi w gust każdego kawoholika jak i herbatę, która zadowoli niejednego herbacianego magika.

 

18.00 - Adam Choiński/Kafejeto - Kawiarka i domowe cappuccino.

Adam choć jest amatorem czarnej kawy, to od początków swojej baristycznej kariery zgłębiał tajniki parzenia kawy za pomocą kawiarki. Teraz, gdy wie o niej już wszystko, chciałby podczas swojego warsztatu zaprezentować wam jak szybko, wygodnie i poprawnie przygotować w tym urządzeniu przepyszną czarną kawę! Nauczy was również jak połączyć napar bogów z mlekiem aby otrzymać cappuccino bądź latte jak z kawiarni, lecz w domowych warunkach.

 

20.00 - Sławomir Ignatiuk/Browar Biały - Spotkanie Piwne.

Zgodnie z zasadą "wiesz, co jesz i pijesz", każdy piwosz powinien wiedzieć, jak powstaje piwo.

Podczas spotkania zostaną omówienie poszczególne etapy w produkcji piwa oraz inne aspekty warzenia piwa w szczególności: Rodzaje słodów, Przygotowanie ziarna i wody, Zacieranie ziarna, Filtracja i wysładzanie, Chmielenie, Chłodzenie i transfer brzeczki, Rodzaje drożdży, Fermentacja brzeczki, Rozlew piwa. Uczestnicy panelu degustacyjnego otrzymają  wiedzę pełną zaskakujących ciekawostek, poznają podstawy stylów piwnych i nauczą się podstaw degustacji piwa.

 

22.00 - Kafejeto Chillout Night - jest to wydarzenie skierowane do ludzi, którzy w weekendowy wieczór chcą wyciszyć się w klimatycznej przestrzeni, bądź spotkać się z przyjaciółmi. Przyciemnione światło, czerwone akcenty jak i tło muzyczne prezentujące gatunki takie jak: ambient, psybient, psydub, experimental elektronika, downtempo, goa, tworzą Twój "Chillout night". Rezerwacja stolików.