Palona dnia:
250g - 06/11/2019
1 kg - 03/12/2019
Jednogatunkowe ziarno o czystym smaku, który powstaje w metodzie obróbki na mokro. Dzięki temu kawę charakteryzuje przyjemna, delikatna kwasowość, którą balansuje słodycz mlecznej czekolady i nut marcepanu. Pełne body o gładniej teksturze oraz długim posmaku przyciąga wielbicieli espresso, którzy doceniają czysty smak kawy.
Państwo | Gwatemala | |
Region | Huehuetenango | |
Gatunek kawy | Arabika | |
Odmiana botaniczna | Bourbon, Caturra, Typica | |
Kontynent | Ameryka Północna | |
Wysokość upraw | 1200-1900 m n.p.m | |
Klasyfikacja | Fancy SHB EP | |
Obróbka | Myta | |
Ocena SCA | 83,50 / 100 |
Kwasowość | 9 | ||||||||||||
Słodycz | 7 | ||||||||||||
Intensywność | 8 | ||||||||||||
Body | 6 | ||||||||||||
Gorycz | 5 |