Palona dnia:
250g - 14/11/2019
1kg - 28/11/2019
Kawa o łagodnym smaku z wyczuwalnymi nutami orzechów włoskich oraz karmelową słodyczą. Charakteryzuje się przyjemnym, długim posmakiem wytrawnej czekolady. Brazylijskie ziarno cechuje również duże body oraz niska kwasowość, którą zawdzięcza tak zwanej naturalnej obróbce. Przygotowany napar spisuje się bardzo dobrze zarówno w kawach mlecznych, jak i czystym espresso.
Państwo | Brazylia | |
Region | Cerrado | |
Gatunek kawy | Arabika | |
Odmiana botaniczna | Mundo Novo, Red Catuai | |
Kontynent | Ameryka Południowa | |
Wysokość upraw | 800-1300 m n.p.m | |
Klasyfikacja | NY 2, 17/18, FC, SS | |
Obróbka | Naturalna | |
Ocena SCA | 82,00 / 100 |
Kwasowość | 2 | ||||||||||||
Słodycz | 9 | ||||||||||||
Intensywność | 7 | ||||||||||||
Body | 5 | ||||||||||||
Gorycz | 3 |