Latte Art oraz techniki zdobienia kawy

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Palarnia Kawy Kafejeto
  • Dostępność: (9+) (9+)
  • szt.
  • 1 900,00 zł

Intensywne praktyki doszkalające w sztuce dekorowania kaw mlecznych.

PRAKTYKI DOSZKALAJĄCE

Podczas tych praktyk nauczysz się przyrządzać kawy mleczne bazujące na espresso w najlepszy możliwy sposób. Zostały one zaprojektowane tak, żebyś zdobył możliwie dużo doświadczenia w sztuce malowania mlekiem po kawie. Jest to umiejętność bardzo pożądana dla osób chcących przygotować kawy takie jak cappuccino, latte, espresso macchiato oraz flat white w sposób bogaty artystycznie. Poznasz sztukę serwowania przepięknych kaw dekorowanych różnymi metodami, w tym metodę Latte Art.

Świetnie wyszkoleni instruktorzy z wieloletnim doświadczeniem wyjaśnią i pokażą Ci różne metody dekorowania kawy oraz rozwieją wszystkie powstałe wątpliwości. Wierzymy, że nauczanie powinno odbywać się w przyjacielskiej, swobodnej atmosferze. Jednocześnie, mierzymy w najwyższe standardy i jesteśmy przekonani, że nauczymy Cię robić kawę w najlepszy możliwy sposób.

Szkolenie ma charakter praktyczny, zaprojektowane jest tak by uzyskać pewność, że będziesz czuł się komfortowo obsługując osprzęt oraz przygotowując kawę.

Zapewne wykonasz ponad 100 kaw podczas szkolenia!

Podczas szkolenia dowiesz się m.in.:

  • jak idealnie pienić mleko za każdym razem
  • jak poprawnie przygotować wszelkie kawy mleczne z asortymentu kawiarni
  • jak zadbać o swój sprzęt baristyczny
  • jak gospodarować mlekiem
  • jakie są rodzaje mleka i jak z nich korzystać

IDEALNE DLA KAŻDEGO

Praktyki doszkalające są idealne dla ludzi, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z kawą. Jednakże będzie ono również pomocne dla baristy, który już pracuje w branży, a chciałby usystematyzować nabyte umiejętności i rozszerzyć zakres wiedzy z zakresu dekorowania kaw mlecznych.

Podczas praktyk nauczysz się najbardziej potrzebnych umiejętności baristycznych. Dowiesz się czym jest mleko, jak jego kompozycja wpływa na charakterystykę spieniania, jak spieniać je idealnie za każdym razem oraz jak unikać jego marnotrawstwa.

Nauczysz się jak przygotowuje się idealne cappuccino oraz latte, przeprowadzimy Cię przez ten proces krok po kroku. Będziesz miał bardzo dużo czasu na intensywną praktykę stając na dedykowanym dla Ciebie stanowisku pracy. Nie limitujemy ilości kaw jakie będziesz w stanie zrobić w czasie trwania praktyk. Pod czujnym okiem instruktora możesz zacząć od zera lub doskonalić do poziomu mistrzowskiego posiadane już umiejętności. Instruktor dostosuje się do Twojego poziomu i pomoże Ci się rozwinąć artystycznie lub też po prostu zrozumieć reguły rządzące tą sztuką. 

NASZE CENTRUM SZKOLENIOWE

Praktyki doszkalające odbywają się w dedykowanym ku temu Centrum Szkoleniowym w Łapach. Przygotowaliśmy to miejsce odpowiednio do przeprowadzania w nim szkoleń baristycznych. Jest w pełni wyposażone w osprzęt potrzebny podczas takiego rodzaju szkoleń jak również jest zaprojektowane tak, żeby czuć się w nim swobodnie. Zapewnia idealne środowisko do uczenia się oraz do przekazywania wiedzy o kawie.

Praktyki są zaprojektowane tak, żeby każdy mógł mieć wystarczająco dużo czasu na doskonalenie praktycznych umiejętności pracy przy ekspresie pod uważnym nadzorem instruktora.

Praktyki odbywają się w grupach dwuosobowych.

Istnieje możliwość wykupienia indywidualnego szkolenia (1-na-1). Jest to idealna opcja dla osób preferujących mieć wyłączną uwagę instruktora tylko dla siebie.

Dajemy również możliwość wyszkolenia dwóch osób (2-na-1). Idealne dla osób znających się dobrze lub doskonalących swoje umiejętności pracownicy tej samej kawiarni. Wybierając tę opcję termin praktyki ustalany jest w porozumieniu z uczestnikami.

Szkolenia prowadzimy w języku polskim lub angielskim.

TERMINY

Terminy praktyk grupowych są narzucone odgórnie przez nas. W przypadku niezgłoszenia się wystarczającej ilości uczestników zastrzegamy sobie prawo przesunięcia terminu na kolejny miesiąc.

Terminy szkoleń indywidualnych 1-na-1 oraz 2-na-1 ustalamy w porozumieniu z uczestnikami na najbliższy dogodny termin odpowiadający obu stronom.

CZAS TRWANIA

Praktyki trwają sześć godzin.

CENY

Posiadamy różne ceny praktyk, zależne od tego czy preferujesz szkolenie indywidualne czy grupowe.

NAUCZYSZ SIĘ ROBIĆ NAJPOPULARNIEJSZE KAWY

Nauczymy Cię jak przygotować najpopularniejsze kawy takie jak: cappuccino, latte, mocha, irish coffee, espresso macchiato, flat white. To ty zdecydujesz w czym chcesz się doskonalić.

Będziemy mieli wystarczająco dużo czasu, żeby poprawić techniki, które sprawiają Ci najwięcej problemu.

PRZEPYSZNE FLAT WHITE

Flat white jest interesującą kawą stającą się coraz częściej zamawianą, m.in. poprzez rozszerzenie oferty sieci kawiarnianych o tę pozycję. Możemy z całą pewnością i odpowiedzialnością o poprawność receptury nauczyć Cię jak przygotować tradycyjną flat white, tak jak ją robią w Australii oraz Nowej Zelandii.

UMIEJĘTNOŚĆ IDEALNEGO SPIENIENIA MLEKA

Jak najbardziej! Właściwie to spędzimy większość czasu spieniając mleko oraz zalewając cappuccino oraz latte. Nauczymy Cię przygotowywać je idealnie.

CERTYFIKAT

W prawdzie praktyki są natury hobbistycznej i nie wystawiamy certyfikatów ich ukończenia, zostaną one jednak dopisane do Certyfikatu Kompetencji Zawodowych dla Baristy, jeśli tylko zdecydujesz się dalej rozwijać zawodowo.

NASI INSTRUKTORZY

To profesjonaliści pracujący na pełnym etacie w zawodzie. Są po to żebyście czuli się komfortowo oraz gotowi do nauki. Pracujemy z ludźmi, którzy posiadają doskonałe zdolności interpersonalne i wiedzą jak nauczyć przygotowywania wspaniałej kawy.

Wszyscy nasi instruktorzy są bardzo przyjacielscy oraz otwarci na nowe wyzwania.
Możesz być pewien, że są oni profesjonalistami oraz mają za cel nauczyć Cię nowych umiejętności tak byś Ty się jeszcze przy tym doskonale bawił.

NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO NA SZKOLENIE

Dobrze jest się doszkalać. Zadaj sobie te kilka pytań i sprawdź czy znasz na nie odpowiedzi:

  • Czy wychodzi mi ładne latte art?
  • Czy spieniam mleko idealnie za każdym razem?
  • Czy poprawnie gospodaruję mlekiem?
  • Cy moje kawy są poprawnie przygotowane?
  • Czy potrafię zauważyć swoje błędy i je skorygować?

Praktyki odpowiedzą Ci na te wszystkie pytania i wiele innych.